Гражданско сдружение „Загорово” осъществи първия си туристически маршрут
Гражданско сдружение „Загорово” вече една година осъществява обществено полезна дейност на територията на община Септември. Целите на сдружението са създаване на благоприятни условия за преодоляване на икономическата изостаналост,създаване на условия за достоен живот на населението,опазване на околната среда ,развитие на спорта и туризма,опазване и съхраняване на културно-историческото наследство, възраждане на културните традиции и ценности.
Бавно, но сигурно, стъпка по стъпка, „Загорово” следва заложените цели в своята работна платформа. И търсим начин и съмишленици за реализация на плановете си.
При една от проведените работни срещи със собственика на „Вила Терес”, с. Карабунар, г-н Светлозар Велчев, останахме приятно изненадани и впечатлени, оказахме се съмишленици с близки идеи. Така, седмица по-късно, първите туристи, гости на изисканата „Вила Терес”, бяха запознати с културно-историческото наследство на община Септември. Г-жа Севдалина Попова запозна първите туристи с историята на тракийския владетел Терес, с магнетизма на местността „Св. Марина”, както и с историята и архитектурата на местни църкви- паметници на културата.
Родният ни край изобилства с културни и исторически паметници. Земята тук все още пази спомена от траки, римляни, славяни и прабългари, византийци, турци и българи.
Пази историята на нашите предци, а полите на Родопа планина къта невероятна красота и енергия, предпоставка за туризъм и незабравими преживявания.
Благодарим на г-н Велчев за това, че в негово лице намерихме идеен съмишленик и партньор.
И вярваме, че с общи усилия ще успеем да подобрим условията на живот на населението от община Септември.